NFF-Premièrefilms


Yes! Jij bent uitgenodigd voor het Nederlands Film Festival! Hoe?

Het Nederlands Film Festival komt dit jaar naar Vue!

Wij draaien een unieke selectie van 8 NFF-Publiekspremières, deze gaan bij Vue tegelijk in premiere als in Utrecht op het NFF! Geniet van deze bijzondere films heerlijk vanuit je luxe bioscoopstoel bij Vue!
Voorafgaand aan de film wordt er ook een korte introductie van de makers vertoond.

De voorverkoop start op dinsdag 25 augustus.

 Van 25 september t/m 3 oktober worden de volgende films vertoond:

 • Buladó (25 sept)
  Buladó is een magisch-realistisch en liefdevol verhaal van een kleine familie woonachtig in Bandabou, Curaçao. Wanneer de verschillen in mentaliteit tussen de rationele vader Ouira en spirituele opa Weljo steeds meer met elkaar in botsing komen, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden haar eigen weg tussen deze twee uitersten. Cast: Everon Jackson Hooi, Felix de Rooij en Tiara Richards.

  TICKETS: BULADÓ
   
 • Kom hier dat ik u Kus (26 sept)
  Kom hier dat ik u kus is een familiedrama over Mona, oudste dochter van een gezin waarvan de moeder op jonge leeftijd overlijdt. We zien hoe Mona zich als kind, twintiger en dertiger een weg door het leven baant. Terwijl iedereen over haar heen loopt probeert ze zich staande te houden in een wereld gevuld met ego’s en eigendenkers. Tot ze inziet dat het zo niet langer kan. Naar de bestseller van Griet Op de Beeck.
  Cast: Tanya Zabarylo, Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir, Wine Dierickx, Tijmen Govaerts en Olivia Landuyt.


  TICKETS: KOM HIER DAT IK U KUS
   
 • I.M. (27 sept)
  In I.M. wordt de vroegwijze, provinciale, stoere schrijfster Connie Palmen (36) voor het eerst echt verliefd. Op de joodse, door oorlogstrauma’s getergde, vileine, maar briljante en grappige, beroemde en intellectuele journalist en schrijver Ischa Meijer (47) die zichzelf voor het eerst overgeeft aan de liefde. Een heftige, romantische, weerbarstige en publieke liefdesrelatie.
  Cast: Wende Snijders, Ramsey Nasr, Hugo Koolschijn, Guy Clemens, Majd Mardo, Aus Greidanus jr., Maril van den Broek, Ben Ramakers, Ben Hana, Johan Deeder, Ans Schilders, Elise Schaap, Arthur Roffelsen, Finn Poncin, Carly Wijs en Ingeborg Elsevier.


  TICKETS: I.M. 
   
 • De Dick Maas Methode (27 sept)
  Dick Maas is één van Nederlands succesvolste regisseurs. Wie is die man achter Flodder, Amsterdamned en De Lift nou echt? Aan de hand van unieke en nooit eerder vertoonde beelden, blikken we samen met Dick Maas en vele toonaangevende filmmakers en acteurs terug in deze grappige en onthullende documentaire over een bijzondere en ongekend succesvolle periode uit de Nederlandse filmgeschiedenis.

  TICKETS: DE DICK MAAS METHODE
   
 • Buiten is het Feest (28 sept)
  De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Als de biologische vader de voogdij opeist, wordt Sonne voor het eerst van haar leven gedwongen naar buiten te treden over haar traumatische verleden. Pas als ze haar zwijgen doorbreekt, kan ze haar nichtje redden. Naar de bestseller van Arthur Japin, geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen.
  Cast: Abbey Hoes, Georgina Verbaan, Eelco Smits, Pleun Nijhuis, Roosmarijn van der Hoek, Jip van den Dool, Juna de Leeuw en Romy Gevers.


  TICKETS: BUITEN IS HET FEEST
   
 • Marionette (29 sept)
  Als de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter naar Schotland verhuist om een nieuw leven te beginnen, is een van haar nieuwe patiënten de geheimzinnige, tienjarige Manny. Manny tekent traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Getroffen door de jongen ontwikkelt Marianne een obsessie waardoor ze grip op de realiteit verliest en zelfs vraagtekens zet bij de aard van het bestaan.
  Cast: Thekla Reuten, Elijah Wolf, Emun Elliott, Bill Paterson, Peter Mullan en Sam Hazeldine.


  TICKETS: MARIONETTE
   
 • De Vogelwachter (30 sept)
  De vogelwachter woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op een afgelegen eiland. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.
  Cast: Freek de Jonge, Sophie van Winden, Quiah Shilue en Nick Golterman.


  TICKETS: DE VOGELWACHTER
   
 • La última primavera (1 okt)
  De Spaanstalige film vertelt het verhaal van de Gabarre-Mendoza familie. Als bewoners van een sloppenwijk vlakbij Madrid worden zij gedwongen om hun zelfgebouwde huizen te verlaten omdat het land waarop ze wonen verkocht is. Terwijl dit proces zich langzaam ontvouwt, worstelen de verschillende familieleden elk op hun eigen manier met hun leven in transitie. La última primavera beleeft zijn wereldpremière in september op het festival van San Sebastian.
  Cast: David Gabarre Jiménez, Agustina Mendoza Gabarre, David Gabarre Mendoza, María Duro Rego, David Gabarre Duro, Isabel Gabarre Mendoza, Angelines Gabarre Mendoza en Alejandro Gabarre Mendoza.


  TICKETS: LA ÚLTIMA PRIMAVERA


Meer weten over NFF 2020? Ga naar filmfestival.nl en vier de feestelijke jubileumeditie van het festival mee.


Deel het nu met je vrienden!