Lever je plastic flesje in en doneer aan BIO VAKANTIEOORD

Vanaf 1 juli 2021 wordt er landelijk 15 cent statiegeld op kleine plastic flessen ingevoerd.

Wij vinden dit een belangrijke wetswijziging, die hopelijk het plastic zwerfafval zal reduceren.

Hierom bieden we bij Vue óók de mogelijkheid om kleine plastic flesjes in te leveren! In iedere bioscoop staat een speciale PETMAN waar de flesjes ingeleverd kunnen worden. En het allermooiste is: Je doneert hiermee automatisch aan Stichting Bio Vakantieoord!  

- Als je het flesje liever meeneemt en zelf ergens anders inlevert, mag dat ook. Zolang het maar niet meer in het standaard afval of op straat terecht komt! 

- De prijzen van de (fris)dranken in kleine flesjes blijft hetzelfde bij Vue, echter komt er bij de kassa €0,15 statiegeld per flesje bij. 

OVER STICHTING BIO VAKANTIEOORD:

Het Bio Vakantieoord biedt gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind de mogelijkheid om te genieten van een fijne vakantie samen. Dat is bijna nergens anders mogelijk. Het kleinschalige vakantiepark is volledig aangepast, zodat de kinderen in een veilige en prikkelarme omgeving kunnen spelen en ontspannen. De bungalows zijn voorzien van alle noodzakelijke hulpmiddelen zoals: een hoog-laag bed, een douchebrancard, een douche-toiletstoel en een tillift. Er is ook een aangepast zwembad, een manege, een speeltuin en natuurlijk een rolstoeltoegankelijke bioscoop. Wist je dat het Bio Vakantieoord al in 1927 is opgericht door de Nederlandse Bioscoopbond?!

Frans Wientjes, directeur Bio Vakantieoord:
“Wij zijn trots op Vue Cinemas en heel dankbaar dat de donatie van alle PET-flesjes naar het Bio Vakantieoord gaat. Hiermee kunnen we een groot verschil maken voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. Zij kunnen alle mogelijke steun goed gebruiken.”

VUE HELPT MEE!
Het onderhoud en de aanschaf van alle hulpmiddelen en aanpassingen is enorm kostbaar. Vue helpt mee, zodat ook kinderen met een handicap plezier kunnen maken met hun ouders, broertjes en zusjes. In 2019 hebben we de filmzaal bij Bio omgetoverd tot een ware bioscoop! 
Maar we doen nog meer zoals: 
- De Bio Commercial in het voorprogramma laten meedraaien;
- Al het statiegeld van de plastic flesjes wordt gedoneerd aan BIO. 
- De doneerknop op de website;
- Deelname in grote getale aan de Bio Run;
- Deelname aan het Bio gala;
- Ondersteuning geven aan verschillende acties van producenten en distributeurs.

HOE KAN JIJ HELPEN?
Er zijn verschillende manieren om het Bio Vakantieoord te ondersteunen:
Doneer eenmalig
Word donateur
- Doneer eenmalig €1,- bij aankoop van je Vue bioscooptickets.
- Lever je plastic flesje in bij Vue in de speciale PETMAN