XD Experience


Vue presenteert een nieuwe unieke bioscoopbelevenis onder de noemer XD Experience. Geniet van een enorm beeld, het beste geluid en de meest luxe bioscoopstoelen en ervaar een fantastische ervaring tijdens de bioscoopfilm.

Projectie: De projectie van de film voldoet aan een zeer moderne techniek: 4k en HFR zorgen voor een perfect filmbeeld. Met name voor 3D is dit een verademing voor het menselijk oog.

Geluid: Een normale bioscoopzaal heeft een muziekvermogen van 7.000 watt. Onze XD zalen beschikken over een installatie van 94.000 (!) Watt. Dat hoort u niet alleen, maar dat 'voelt' u. In deze zalen hangt een Dolby Atmos installatie. Dit is het meest geavanceerde geluidssysteem voor bioscopen. Alleen Vue Cinemas beschikt over deze innovatie voor bioscoopgeluid. Indien een film met Dolby Atmos is uitgebracht brengt de XD zaal maar liefst 64 muziekkanalen ten gehore in plaats van de standaard zeven. Er bevinden zich in de bioscoopzaal niet alleen surroundspeakers op de wanden maar zelfs in het plafond. Hierdoor krijgt het geluid een derde dimensie. Zelfs wanneer een 'niet Dolby Atmos film' in een XD Experience zaal draait, ervaart u het geluid als het beste ter wereld. Vue Cinemas behoren tot een zeer selecte groep bioscopen ter wereld waar dit systeem is geplaatst.

D-BOX bioscoopstoelen: In de XD Experience-zaal van Vue Vlaardingen en Vue Hoorn bevinden zich ook zogenaamde D-BOX stoelen. Dit zijn speciale stoelen die u mee laten bewegen met de gebeurtenissen in de film. Deze stoelen kunt u apart bij de kassa bestellen. Geef dit tijdig door aan de caissière. De film die u gaat zien, moet wel uitgerust zijn met de D-BOX codering. Dit wordt op onze site altijd aangegeven: met D-BOX. Alle rijen met stoelen in een XD Experience zaal zijn ruimer opgesteld dan de andere bioscoopzalen. Ook is de kijkhoek zodanig dat u nooit degene die voor u zit in het beeld hebt.