Gladiator (Vue Classic)

Gladiator Vue Classic

avontuur / actie

          

29 stemmen van Vue bezoekers

Deze film is alleen toegankelijk voor personen van 16 jaar en ouder. De leeftijdgrens van 16+ is wettelijk bepaald, het is verboden om naar een film te gaan met deze keuring als je onder de 16 jaar bent. Je moet je kunnen legitimeren als het personeel hier om vraagt.
Nummer 12 uit de Vue Classic Top 50 is een episch spektakelstuk. Russell Crowe speelt generaal Maximus, die wordt gedegradeerd tot slaaf en zich als gladiator terugvecht naar Rome.

Keizer Marcus Aurelius beschouwt zijn beste generaal Maximus als een zoon. Wanneer Marcus' jaloerse zoon Commodus hoort dat zijn vader niet hem maar Maximus als troonopvolger wil aanstellen, vermoordt hij zijn vader en geeft hij opdracht Maximus te executeren. Deze weet aan de dood te ontsnappen, maar wordt verkocht als slaaf. In de gladiatorschool van Proximo ontwikkelt hij zich tot een ware vechtmachine, die zich keer op keer staande weet te houden in het Colosseum. Om wraak te nemen moet hij de sympathie van het Romeinse volk winnen. Dit is namelijk het enige dat machtiger is dan Commodus, de nieuwe keizer.

Als winnaar van vijf Academy Awards, waaronder die voor beste film en beste acteur, is Gladiator een verblindende combinatie van intense actie en een buitengewoon verhaal.

Bekijk het volledige aanbod voor meer van jouw favoriete klassiekers!

Bij Vue vanaf 12 mei 2000
Speelduur 155 minuten
Gesproken taal Engels
Audiodescriptie Nee
Ondertiteling voor doven Nee
Regisseur Ridley Scott
Cast Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Djimon Hounsou, Oliver Reed, Spencer Treat Clark, Richard Harris
Delen
Tickets bestellen

Kies een locatie om tijden te zien