Madama Butterfly (Opera)

 

Madama Butterfly Vue Opera

Antonio Pappano voert een indrukwekkende cast geleid door Ermonela Jaho in Puccinni’s diep ontroerende opera.

Puccini’s Madama Butterfly is een van de meest populaire opera’s, met betoverende muziek en een hartverscheurend verhaal van een liefhebbende jonge geisha die wordt achtergelaten door haar Amerikaanse echtgenoot. De veelgeliefde sopraan Ermonela Jaho zingt de titelrol voor het eerst in Covent Garden, in de prachtige productie van Moshe Leiser en Patrice Caurier.

De exotische beeldspraak van de Nagasaki setting is geïnspireerd door het 19e-eeuwse Westerse geromantiseerde beeld van Japan. Puccini’s muziek brengt de ochtendvogels tot leven, het ritueel van een bruiloft en de verleiding door marine officier B.F. Pinkerton (gezongen door de jonge tenor Marcelo Puente) van zijn jonge, onschuldige bruid. Tot bekende momenten horen de gepassioneerde aria ‘Un bel dì’ (Een mooie dag) wanneer de achtergelaten Cio-Cio-San aan haar dromen terug denkt.

Royal Opera Music Director Antonio Pappano, geprezen voor zijn interpretaties van Italiaanse opera, voert deze intense en ingrijpende reis van licht en opwinding naar duisternis en zelfopoffering.

De voorstelling zal ongeveer 3 uur duren en in het Italiaans worden gezongen, met Nederlandse ondertiteling.

Bij Vue Kerkrade vindt er voorafgaand aan de voorstelling een inleiding van mezzosopraan Annemie Vallino-Ravetta en een live optreden van vocalisten van zanginstituut Vocaal Totaal plaats. Ontvangst 45 min voor aanvang van de voorstelling.

Madame Butterfly is dankzij de ongelofelijk krachtige muziek en hartverscheurend verhaal één van de meest geliefde opera’s in de wereld. In de maand maart is deze opera maar liefst twee keer te zien in Hoorn. Reden genoeg voor Vue Hoorn en Schouwburg Het Park om voor deze indrukwekkende opera de handen in één te slaan. Klik hier voor meer informatie.


Vue bezoekers waardering (1 stemmen)Delen:

     


Tickets bestellenKies een locatie om tijden te zien