Dolby Atmos

Geluid beweegt om je heen in een driedimensionale ruimte, zodat je het gevoel hebt dat jij middenin de actie zit. Ervaar hoe Dolby Atmos je van het gewone naar het buitengewone brengt.

Bekijk filmaanbod

Realistisch en natuurlijk

Dolby Atmos is de nieuwste innovatie in bioscoopgeluid en geeft een nieuwe, krachtige luisterervaring. Door de speakers die overal om u heen hangen, creëert Dolby Atmos realistische en natuurlijke geluidservaringen waardoor het net lijkt alsof u echt in de film zit. Als het in de film regent, dan komen de druppels nu echt van boven uit de lucht vallen. Met als enige verschil dat u niet nat wordt.

Dolby Atmos is een 61.3 systeem waarbij de geluidseffecten heel precies geplaatst worden in de zaal. De meeste bioscopen maken gebruik van Dolby 7.1. Er zijn 64 aparte kanalen die ieder hun eigen versterker hebben. Dit resulteert in 94.000 watt die geheel worden aangewend om de kwaliteitsbeleving van het filmgeluid extreem te optimaliseren. De luidsprekers staan met vijf kanalen opgesteld achter het filmdoek en hangen aan wanden links, rechts, achter en zelfs aan het plafond.

“We actually bring these walls to life. That is the exciting thing about Dolby Atmos.”

- Giles Martin

Filmaanbod Dolby Atmos