over vue


Vue is onderdeel van Vue International, de grootste bioscoopgroep buiten de Verenigde Staten en een van de belangrijkste spelers in de markt op het gebied van big screen entertainment.

Vue heeft in Nederland 20 bioscopen. Vue is gevestigd in Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Eindhoven, Enschede, Gorinchem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoogeveen, Hoogezand, Hoorn, Kerkrade, Nijmegen, Purmerend en Vlaardingen.

Mission statement

Het is de missie van Vue om de beste keuze in content te leveren gecombineerd met de beste technologie in de beste omgeving. Groei en innovatie zorgen voor een continue ontwikkeling en verbetering van de big screen entertainment ervaring.

Bij Vue staat de optimale filmbeleving centraal. In een warme omgeving wordt iedereen een unieke beleving geboden; van een gastvrij ontvangst naar het beste in beeld, geluid en de meest comfortabele stoelen.

Vue International

Sinds zijn oprichting in 2003 in het Verenigd Koninkrijk heeft Vue zich internationaal gevestigd als exploitant en ontwikkelaar van moderne en innovatieve bioscopen.

Vanaf 2012 heeft Vue International verschillende Europese bioscoopketens verworven, waaronder Apollo Cinemas, CinemaxX, Multikino en Space Cinemas  en het Nederlandse JT Bioscopen in 2015, destijds het oudste bioscoopconcern van Nederland.  Verdeeld over 10 landen heeft Vue 209 bioscopen, 1859 schermen en 8500 werknemers en is daarmee de grootste bioscoopketen in Europa.


Opgericht

1932 Opgericht

In 1932 wordt Jogchem's Theaters (JT Bioscopen) opgericht door Jan Jogchem. Het eerste theater was nog geen typische bioscoop maar meer een variëteit. De instelling van Jogchem is simpel maar krachtig: een traditioneel bedrijf met een eigentijdse dienstverlening en oog op de toekomst.
Opening JT Nijmegen Carolus

1954 Opening JT Nijmegen Carolus

Carolus is geopend op 26 augustus 1954 en was onderdeel van Tuschinski Theaters voordat JT de bioscoop in haar bezit kreeg. De bioscoop is ontworpen door ir. Henry van Vreeswijk die o.a. ook het Rembrandt Theater in Utrecht en het Den Haagse Cinéac-theater ontwierp. De eerste film die er gedraaid heeft was Roman Holiday met Audrey Hepburn en Gregory Peck. Carolus had het voor die tijd revolutionaire Variform-systeem in huis, waarbij er een variabel beeldkader in de zaal was.
Bouw Grand Theatre

1964 Bouw Grand Theatre

Jan Jogchem is begonnen met de bouw van Grand Theatre, een cultureel centrum voor de stad en omgeving van Amersfoort. In 1978 is het complex volledig gerenoveerd en sloot voor korte tijd de deuren in 1986, om drie jaar later groter en mooier te heropenen.
Opening Den Bosch

1975 Opening Den Bosch

In 1975 is de bouw van JT Den Bosch gestart. De bioscoop opende de deuren in hetzelfde jaar.
Opening Eindhoven

1978 Opening Eindhoven

In de lichtstad Eindhoven komt een nieuwe JT Bioscoop. Deze bioscoop wordt later overgenomen.
Opening JT Nijmegen Calypso

1978 Opening JT Nijmegen Calypso

Bioscoop Calypso is op 5 juli 1978 geopend, met de première van de Amerikaanse film ‘Coma’. Het theater diende toen als move-over-theater voor bioscoop Luxor (toen gevestigd op Plein 1944). Calypso was onderdeel van BV Bioscoop Ondernemingen uit Amsterdam, een keten die toen 40 bioscopen in haar bezit had. In de jaren ’70 en ’80 werd het een trend om kleine zalen te bouwen, zodat het publiek keuze had uit meerdere films. Calypso is hier een goed voorbeeld van.
Opening JT Arnhem

1980 Opening JT Arnhem

JT Bioscopen breidt uit met een nieuwe locatie in Arnhem.
Opening JT Amersfoort

1989 Opening JT Amersfoort

Op woensdag 13 december zijn de deuren van JT Amersfoort geopend. De bioscoop ging eerder door het leven als Grand Theatre, de benaming welke in de volksmond nog steeds wordt gebruikt. JT Amersfoort is met zeven zalen groter geworden, heeft een volledig hernieuwde gevel en in totaal 1220 bioscoopstoelen.
Opening JT Hoogezand

2005 Opening JT Hoogezand

In het hoge noorden van een opent JT een nieuwe bioscoop JT Hoogezand. Met de première van De Schippers van de Kameleon 2 werd de bioscoop op letterlijk spetterende wijze geopend: hoofdrolspelers Hielke en Sietse Klinkhamer kwamen in de bekende boot uit de film naar het pand om het startschot te geven.
Sluiting JT Dordrecht

2006 Sluiting JT Dordrecht

Wegens onvoldoende doorgroeimogelijkheden sluit in september 2006 na vele jaren trouwe dienst JT Dordrecht.
Overname Tivoli Apeldoorn

2007 Overname Tivoli Apeldoorn

In 2007 is bioscoop Tivoli Apeldoorn overgenomen door JT Bioscopen. De bioscoop is zeer grondig onder handen genomen en opent enkele jaren later de deuren tot het volledig vernieuwde complex.
Introductie D-BOX

2008 Introductie D-BOX

In 2008 krijgt JT Bioscopen voor het eerst D-BOX-stoelen. D-BOX-stoelen zijn speciale stoelen die bewegen op een motion code die in de film is geplaatst. De stoelen kunnen niet alleen trillen, maar ook kantelen van links naar rechts en van voor naar achter, en omhoog en omlaag bewegen. Hiermee kunnen veel bewegingen worden gesimuleerd en ervaart de kijker ook g-krachten. De heftigheid is per stoel regelbaar. Momenteel zijn er meerdere bioscopen van JT zijn uitgevoerd met de D-BOX-stoelen.
Opening JT Apeldoorn

2011 Opening JT Apeldoorn

JT Apeldoorn opent in december 2011 officieel de deuren.
Start digitalisering

2011 Start digitalisering

Vanaf 2011 is JT Bioscopen gestart met het digitaliseringproject. Alle projectoren voor de 35-mm tapes worden vervangen door digitale projectoren
Overname Luxor Theaters

2011 Overname Luxor Theaters

In september 2011 fuseert JT Bioscopen met Luxor Theaters. Het aantal bioscopen groeide door de fusie op dat moment van 15 naar 19 met JT Steenwijk, JT Meppel, JT Hoogeveen en JT Deventer. Hiermee wordt JT Bioscopen de op een na grootste bioscoopketen van Nederland.
Sluiting Tivoli Apeldoorn, start JT Apeldoorn

2011 Sluiting Tivoli Apeldoorn, start JT Apeldoorn

In januari 2011 is de laatste film van Tivoli Apeldoorn vertoond. In dezelfde maand zijn de eerste stappen ondernomen om van het pand JT Apeldoorn te bouwen en in de kerst van hetzelfde jaar te openen.
Introductie Dolby Atmos

2012 Introductie Dolby Atmos

In 2012 haalt JT Bioscopen als eerste en enige het unieke Dolby Atmos geluid naar Nederland. Deze geluidsinnovatie zorgt voor een totaal meeslepende bioscoopervaring.
Opening JT Vlaardingen

2012 Opening JT Vlaardingen

JT Vlaardingen wordt geopend met als eerste bioscoop in Nederland het Dolby Atmos-geluid.
Opening JT Parkstad

2013 Opening JT Parkstad

In Kerkrade wordt de megabioscoop JT Parkstad gebouwd. Ook deze bioscoop is in het bezit van een Dolby Atmos-zaal.
Opening JT Hoorn

2014 Opening JT Hoorn

De gemeente Hoorn heeft er lang op gewacht maar in juli is het eindelijk zover. Tezamen met Van der Valk en Flamingo Casino opent JT Hoorn in juli 2014 haar deuren. Dolby Atmos zorgt voor een ervaring waar de bezoekers graag een stuk voor rijden.
Sluiting JT Hilversum Euro en JT Hilversum City

2014 Sluiting JT Hilversum Euro en JT Hilversum City

In oktober sluiten twee authentieke bioscopen in het hart van Hilversum, namelijk JT Hilversum City en JT Hilversum Euro.
Opening JT Hilversum

2014 Opening JT Hilversum

Eind oktober maken de oude Euro- en City-bioscoop plaats voor een splinternieuwe bioscoop. De bioscoop wordt feestelijk geopend met de premièrefilm Pak van mijn Hart. Deze bioscoop is uitgerust met Dolby Atmos, laserprojectie en Lobby Domination.
Introductie laserprojectie

2014 Introductie laserprojectie

JT Hilversum heeft als eerste bioscoop in Nederland laserprojectie. Door middel van deze vertoningstechniek is haarscherp beeld gegarandeerd door een zeer secure projectie van filmbeelden.
Opening JT Eindhoven

2014 Opening JT Eindhoven

Op 15 december is JT Eindhoven geopend. De bioscoop heeft onder meer Dolby Cinema, laserprojectie en meer state-of-the-art technieken op het gebied van beeld en geluid.
Dolby Cinema opent in JT Eindhoven

2014 Dolby Cinema opent in JT Eindhoven

Op 18 december opent een van de eerste Dolby Cinemazalen ter wereld in JT Eindhoven.
Dolby Cinema opent in JT Hilversum

2015 Dolby Cinema opent in JT Hilversum

Op 15 juli openden we onze tweede Dolby Cinema bioscoopzaal. Dit keer bij JT Bioscoop Hilversum.
Overname door Vue

2015 Overname door Vue

JT Bioscopen werd overgenomen door het Britse bedrijf Vue International.
JT Bioscopen heet nu Vue

2016 JT Bioscopen heet nu Vue

Alle JT Bioscopen transformeren naar Vue: de grootste rebranding ooit in bioscoopland!
Opening Vue Alkmaar

2016 Opening Vue Alkmaar

Op Valentijnsdag 2016 opent de alleréérste Vue bioscoop van Nederland in het pittoreske Alkmaar. Vue Alkmaar won in 2016 de titel 'Beste Nieuwbouwbioscoop ter Wereld' van The International Cinema Technology Association (ICTA).
Nieuwe zaal geopend in Vue Apeldoorn

2016 Nieuwe zaal geopend in Vue Apeldoorn

In november is een extra zaal opengegaan in Vue Apeldoorn.
Twee nieuwe zalen in Vue Kerkrade

2017 Twee nieuwe zalen in Vue Kerkrade

Bij Vue Kerkrade is zaal 5 omgebouwd naar 3 verschillende zalen. De bioscoop is hiermee van 8 naar 10 zalen gegaan. Dit is feestelijk gevierd met een openingsweek van 6 april t/m 12 april.
Verbouwing Vue Purmerend

2017 Verbouwing Vue Purmerend

De foyer van Vue Purmerend heeft een complete make-over gehad. Daarnaast is er ook een extra zaal gebouwd en hebben de bezoekers voortaan de mogelijkheid om te kiezen voor VIP en DeLuxe stoelen.
Heropening Vue Den Bosch

2018 Heropening Vue Den Bosch

Na een verbouwing van bijna 2 maanden opent Vue Den Bosch op 8 april weer haar deuren. Alle acht zalen zijn volledig ingericht met uiterst comfortabele DeLuxe stoelen die elektrisch verstelbaar zijn. Daarmee is het de eerste cinema in Nederland die aan iedere bezoeker een dergelijke luxe aanbiedt.
Heropening Vue Amersfoort

2018 Heropening Vue Amersfoort

Na twee maanden verbouwen opent bioscoop Vue Amersfoort op 1 juni weer de deuren. In navolging van de vestiging in Den Bosch is het de tweede bioscoop in Nederland die nu volledig bestaat uit DeLuxe stoelen.
Verbouwing Vue Doetinchem

2018 Verbouwing Vue Doetinchem

Na een verbouwing van een aantal maanden is eind 2018 Vue Doetinchem weer geopend. In navolging van Amersfoort en Den Bosch, is Doetinchem de volgende bioscoop dat voor elke bezoeker een dergelijke luxe aanbiedt met onze Good, better, best principes.
Verbouwing Vue Hoogezand

2019 Verbouwing Vue Hoogezand

Begin 2019 heropend Vue Hoogezand zijn deuren, na een korte verbouwing. Tijdens deze verbouwing zijn zowel de zalen, als de foyer aangepakt. Ook Hoogezand beschikt nu over luxe stoelen voor al onze bezoekers.
Vue Arnhem heropend zijn deuren

2019 Vue Arnhem heropend zijn deuren

In december 2019 heeft Vue Arnhem, ook wel de Blikken bioscoop genoemd, zijn deuren heropend. Door de verbouwing heeft deze bioscoop nu een luxueuze uitstraling gekregen. Alle zalen bevatten daarom ook elektrisch verstelbare leren stoelen sinds de verbouwing.


Alle Vue Cinemas


Vue Alkmaar

Pettemerstraat 1
1823 CW Alkmaar

Vue Alphen a/d Rijn

Van Boetzelaerstraat 6
2406 BG Alphen aan den Rijn

Vue Amersfoort

Snouckaertlaan 38
3811 MB Amersfoort

Vue Apeldoorn

Nieuwstraat 381
7311 BR Apeldoorn

Vue Arnhem

Hoogstraat 10
6811 GZ Arnhem

Vue Den Bosch

Jan Heinsstraat 4b
5211 TD Den Bosch

Vue Deventer

Boreelplein 36
7411 EH Deventer

Vue Doetinchem

Hofstraat 155
7001 JD Doetinchem

Vue Eindhoven

Nieuwe Emmasingel 20
5611 AM Eindhoven

Vue Enschede

Boulevard 1945 326
7511 AJ Enschede

Vue Gorinchem

Appeldijk 59
4201 AG Gorinchem

Vue Heerhugowaard

Middenwaard 67
1703 SC Heerhugowaard

Vue Hilversum

Langgewenst 20
1211 BB Hilversum

Vue Hoogeveen

Van Echtenstraat 35
7902 EK Hoogeveen

Vue Hoogezand

Gorecht-Oost 70
9603 AC Hoogezand

Vue Hoorn

Westfriese Parkweg 3
1625 MA Hoorn

Vue Kerkrade

Roda J.C. Ring 2C
6466 NH Kerkrade

Vue Nijmegen

Tweede Walstraat 16
6511 LV Nijmegen

Vue Purmerend

Geulenstraat 1
1441 RX Purmerend

Vue Vlaardingen

Veerplein 134E
3131 CN Vlaardingen