De Beste Verjaardag Ooit (Mini Morning)

De Beste Verjaardag Ooit Mini Mornings

animatie / familiefilm

          

Er zijn onvoldoende stemmen om een gemiddelde waardering te kunnen tonen.

Kareltje het konijn woont samen met zijn ouders en zusje in een huis aan de rand van het dorp. Kareltje zit altijd boordevol ideeën en speelt graag met zijn beste vriendjes Kippie en Koekie. Zijn ouders houden veel van hem en hij is gewend altijd alle aandacht te krijgen. Maar dat verandert wanneer zijn zusje Klara wordt geboren. Ineens moet hij rekening houden met de baby, zonder verhaaltje naar bed en nog meer van dat soort dingen. Kareltje probeert zo min mogelijk aan zijn zusje te denken, want morgen is hij jarig.

Papa en mama hebben beloofd dat ze bij het meer gaan picknicken en hij kijkt er al dagen naar uit. Maar precies op zijn verjaardag wordt Klara ziek. Ze heeft hele hoge koorts, ze moet naar een dokter. Kareltje is heel erg teleurgesteld. In zijn verdriet en boosheid besluit hij om naar zijn oma te gaan, daar is hij wél altijd welkom. Maar de weg naar oma leidt door het bos. En ook al is dat eigenlijk verboden terrein voor hem, hij gaat toch. In het bos heeft hij allerlei leuke ontmoetingen met de dieren die daar wonen, maar er zijn ook gevaren, zoals de vos. Al snel raakt hij de weg kwijt en belandt in allerlei soorten problemen. Koekie heeft hem stiekem gevolgd en daar moet hij nu ook nog voor zorgen.

Gelukkig komt hij ook zijn beste vrienden Monika, Freddy en Willem tegen. Terwijl zijn ouders wanhopig proberen om hem terug te vinden, is het Kareltje en zijn vriendjes ondertussen gelukt om de vos te slim af te zijn. Samen met de andere dieren in het bos hebben ze hem een lesje geleerd dat hij niet snel zal vergeten. En wanneer ze bij de rand van het bos aankomen, zien ze eindelijk het huis van oma Nikkel. Uiteindelijk wordt Kareltje toch vrienden met zijn kleine zusje, zijn ouders zijn opgelucht dat hij terug is gevonden en Kareltje‘s verjaardagsfeest wordt gelukkig alsnog een groot succes.
Bij Vue vanaf 12 december 2021
Speelduur 70 minuten
Gesproken taal Nederlands
Audiodescriptie Nee
Closed Captioning Nee
Regisseur Michael Ekblad
Cast Imaani Oosterhuis, Finn Vogels, Jack Toorop, Teun Batenburg, Jan Kooijman, Peggy Vrijens, Maria Lindes, Hymke de Vries
Delen
Tickets bestellen

Kies een locatie om tijden te zien