Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel (Vue Docs)

Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel Vue Docs

documentaire

          

12 stemmen van Vue bezoekers

De grutto is de hoofdrolspeler in de nieuwste natuurdocumentaire van gouden-kalfwinnaar Ruben Smit (bekend van WAD en de Nieuwe Wildernis). De statige steltloper en nationale vogel vertelt het magistrale verhaal van hoe te overleven op zijn reis over de wereld op weg naar zijn broedgebied in Nederland.

In rap tempo verdwijnt de Grutto uit ons land. Hoe kan dat? En wat zegt dat over ons landschap? Deze intieme en indrukwekkende documentaire laat zien hoe de vogel probeert te overleven in een continue veranderende wereld. De vogel wordt gevolgd op zijn reis over de wereld en in de tijd. Het verhaal start in de uitgestrekte veenmoerassen van Estland, waar de oer-Grutto leeft zoals hij ooit leefde in Nederland.

Vroeg in februari start de duizelingwekkende tocht naar Europa. In ons koude kikkerland probeert driekwart van de wereldpopulatie voor nageslacht te zorgen. In de weilanden van boer Piet en boer Wim moeten ze vele tegenslagen overwinnen om uiteindelijk voor vliegvlugge kuikens te zorgen. Van jagende roofvogels tot maaimachines en slagregens: overal ligt gevaar op de loer. Een andere groep grutto’s vliegt door tot in IJsland. In het vruchtbare land van vulkanen floreert de grutto als nooit tevoren.
Bij Vue vanaf 7 juli
Speelduur 97 minuten
Gesproken taal Nederlands
Audiodescriptie Nee
Closed Captioning Nee
Regisseur Ruben Smit, Melchert Meijer zu Schlochtern
Delen
Tickets bestellen

Kies een locatie om tijden te zien