The Princess (Vue Docs)

The Princess Vue Docs

documentaire

           

4 stemmen van Vue bezoekers

De tragische dood van Diana Spencer op 31 augustus 1997 veroorzaakte een publieke uitbarsting van rouw zoals Engeland niet eerder meemaakte. Haar leven was publiek bezit. Zo ook haar dood. De Britse Oscargenomineerde regisseur Ed Perkins was als 11-jarige getuige van de schok die het nieuws veroorzaakte en hoe deze gebeurtenis de media beheerste.

Vanuit dit perspectief, zonder voice-over en uitsluitend aan de hand van archiefbeelden maakt hij met The Princess een confronterende kroniek over het publieke leven en de dood van de geliefde prinses. De schuchtere jonge vrouw die ze was toen de paparazzi haar voor het eerst bij haar huis opwachtten, haar charmante optreden tijdens de Australië-tournee en de hartverscheurende scène waarin haar jonge kinderen achter haar kist lopen.

The Princess is niet de zoveelste speculatie over het privéleven van Diana, de film toont het publieke beeld zoals de wereld het zag evolueren. Van het sprookje, naar de soap en uiteindelijk de tragedie. Wat The Princess laat zien is hoe dicht de media op haar huid zaten en welke impact dit had op haar leven. En wat dat zegt over ons, de toeschouwers die de beelden keer op keer willen zien. Ook nu weer.
Bij Vue vanaf 31 augustus
Speelduur 109 minuten
Gesproken taal Engels
Audiodescriptie Nee
Closed Captioning Nee
Regisseur Ed Perkins
Met wie wil jij naar deze film?
Tickets bestellen

Kies een locatie om tijden te zien